DIS-ACT s-a desfășurat în perioada 01.10.2019 – 30.05.2022 și obiectivul său principal a fost acela de a spori potențialul incluziv al teatrului ca și instrument de deschidere a oportunităților și eliminarea prejudecăților față de persoanele cu dizabilități, prin crearea de oferte educaționale pentru operatori, dar și pentru adulții cu dizabilități înșiși în domeniul teatrului conceput.
Organizațiile partenere:
- CENTRUL INTERNAȚIONAL PENTRU EDUCAȚIE (Romania)
- NGO NEST (Germania)
- COMPARATIVE RESEARCH NETWORK
- EURO – NET (Italia)
- EDU COMPASS FOUNDATION (Bulgaria)
- YOUTH IN SCIENCE AND BUSINESS FOUNDATION (Estonia)
Principalele activități ale proiectului:
- Cercetare și cartografiere a celor mai bune practici;
- Crearea Curriculumului de Formare și a Manualului de Implementare;
- Crearea platformei Web;
- Curs de formare în Sofia, Bulgaria;
- Evenimente locale de diseminare.
Pe parcursul implementării proiectului, partenerii au lucrat împreună pentru crearea unei curricule bazată pe metode de învățare non-formală, adresându-se operatorilor deja existenți în domeniul teatrului și având ca subiect principal implementarea teatrului divizat cu persoanele cu dizabilități.
Totodată, a fost creată platforma web a proiectului (https://dis-act.eu/), unde poate fi găsit ghidul de bune practici, dar și alte materiale cum ar fi jocuri de team-building, energizere, metode de teatru divizat ș.a.
Cursul de formare din Sofia, Bulgaria s-a desfășurat în perioada 27.08-02.09.2021 și a acoperit următoarele subiecte: teatru divizat, resurse și unelte educaționale, educație specială și educație non-formală.
Proiectul DIS-ACT, este un parteneriat între ONG-uri din Europa co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +.
Pentru mai multe detalii referitoare la detaliile proiectului, accesați https://dis-act.eu/.