În urma acestei activităţi, copiii au aflat cum au apărut banii, care sunt bancnotele și monedele românești, ce reprezintă banii, de ce avem nevoie de bani şi de ce este important să economisești bani.
Activitatea a început cu un joc de cunoștințe „Fântâna fermecătoare”, în care elevii trebuiau să își imagineze că extrageau un lucru, un obiect sau o ființă și povesteau de ce au ales acel lucru. Apoi a avut loc o prezentare a istoriei banilor. Copiii au extras dintr-o cutie biletele cu bani-întrebare şi împărţiţi în grupe au oferit răspunsuri necesare. Apoi, au prezentat o piesă de teatru care are ca subiect banii din viața umană, și anume: „Ciubotele ogarului” de Călin Gruia. În final, copiii au lucrat cu monedele, care au fost scoase la licitație. Unii dintre ei au cheltuit toți banii falși pe muncă, iar alții au donat.
Educaţia finaciară este o necesitate a zilelor noastre şi copiii trebuie să se familiarizeze cu tot ce reprezintă acest domeniu.
M-am alăturat Marianei Nimară şi împreună am iniţiat o activitate de voluntariat dedicată copiilor, cu privire la educaţia finaciară.
Obiectul acestei activităţi a fost să-i învăţăm pe copii cum au apărut banii, care sunt bancnotele și monedele românești, ce reprezintă banii, de ce avem nevoie de bani şi de ce este important să economisești bani.
Am început activitatea cu un joc de cunoștințe „Fântâna fermecătoare”, în care elevii trebuiau să își imagineze că extrăgeau un lucru, un obiect sau o ființă și povesteau de ce au ales acel lucru. Apoi le-am prezentat o scurtă istorie a banilor.
Copiii au extras dintr-o cutie biletele cu bani-întrebare şi după ce i-am împărţit în grupe au oferit răspunsurile necesare. Tot împreună am pregătit o piesă de teatru care are ca subiect banii din viața umană, și anume: „Ciubotele ogarului” de Călin Gruia.
În final, copiii au lucrat cu monedele, care au fost scoase la licitație. Unii dintre ei au cheltuit toți banii falși pe muncă, iar alții au donat.
Iniţiatori: Învăţătoare, Ramona Frăţilescu şi Mariana Nimară
Data: 22 Februarie 2019