Despre Curricula

Empowering Youth Curricula este rezultatul proiectului The Power of Youthself, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +, Parteneriate strategice în domeniul tineretului.
Curricula își propune să sprijine lucrătorii de tineret, profesorii și alți profesioniști implicați în educația tinerilor, pentru a sprijini tinerii dezavantajați. Conținuturile acestei programe se referă la identitate și stimă de sine, la problemele cu care se confruntă acești tineri pe măsură ce traversează perioada de la tinerețe, până la maturitate într-o lume care nu îi apreciază și nu îi înțelege. Unele conținuturi abordează provocările vieții, cum ar fi lipsa modelelor pozitive, stresul sau lipsa oportunităților. Și multe sesiuni îi ajută să facă primul pas spre realizarea unui viitor mai bun.

Curricula abordează 3 subiecte pe care le-am identificat ca fiind esențiale pentru dezvoltarea tinerilor:

  • Identitate și imagine – deoarece majoritatea tinerilor nu au atitudini pozitive față de ei înșiși, situatie ce se poate traduce prin probleme de comportament;
  • Stabilirea obiectivelor – deoarece tinerii se confruntă deseori cu dificultăți în stabilirea obiectivelor vieții, luarea deciziilor adecvate pentru ei înșiși;
  • Conectarea la comunitate – deoarece tinerii se simt deseori excluși și construiesc un zid între ei și comunitățile în care trăiesc.

Curricula este formată din 4 module de învățare care sunt împărțite în obiective, teme, abordare metodologică, indicații și rezultate ale învățării.

Modulul 1. Orientare

Subiecte: imagine de sine și identitate, respect, modele de urmat, unitate și diversitate.

Modulul 2. Inteligența emoțională

Subiecte: cunoașterea sentimentelor, gestionarea furiei și a stresului, comunicare și colaborare.

Modulul 3. Decizii

Subiecte: luarea deciziilor, stabilirea obiectivelor, maparea viitorului, planificarea carierei.

Modulul 4. Comunitate

Subiecte: a ști ce se întâmplă, a-ți cunoaște comunitatea, drepturile, serviciul în folosul comunității.