5 voluntari CECIS  au participat la schimbul de tineri  organizat în cadrul proiectului „Green Power” în Uri, Italia, în perioada 30 Martie – 7 Aprilie.

Proiectul este finanțat de CE, prin Programul Erasmus +, Acțiunea Cheie 1 Proiecte de mobilitate pentru tineret și are ca scop dezvoltarea competențelor, abilitaților și cunoștințelor participanților în domeniul șomajului tinerilor, prin crearea de oportunități de munca în domeniul mediului. Ideea principala este aceea de a reflecta asupra provocărilor legate de mediu în zilele noastre, șomajul în rândul tinerilor și depopularea rurală în fiecare țară europeană și probleme comune pe aceste subiecte, utilizarea resurselor naturale ca modalitate de dezvoltare a zonelor rurale.

Activitățile derulate pe parcursul celor 7 zile s-au bazat pe educația non-formală și participarea activă a tinerilor. Activitățile au presupus:

  • identificarea provocărilor legate de mediul înconjurător în tarile partenere prin diferite workshopuri
  • prezentarea de bune practice în domeniul locurilor de munca “ecologice” din Sardinia cu accent pe economia ecologica și aplicații practice
  • creșterea conștientizării comunității locale cu privire la problemele de mediu
  • flash-moburi realizate de către tineri pe diferite teme legate de protecția mediului
  • seri interculturale în care fiecare țară și-a prezentat specificul cultural: obiceiuri și tradiții, muzică și dans, mâncăruri tradiționale.