CECIS a derulat în perioada 1 Iunie 2019 – 31 Decembrie 2019, proiectul Learning to grow, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Proiecte de mobilitate de domeniul tineretului. Learning to grow si-a propus să formeze  21 de lucrători de tineret din 7 țări în domeniul educației antreprenoriale. Partenerii proiectului au fost:

Centrul pentru Educație și Consultanță Instrumente Structurale (Coordonator)

InMotion Armenia Youth NGO – Armenia

JumpIn – Italia

Amigos de Europa- Spania

SYTEV – Slovakia

Proactive group Georgia – Georgia

Tarptautinis bendradarbiavimo centras – Lituania

Formarea celor 21 de lucrători de tineret s-a realizat în cadrul cursului derulat în perioada 21-26 octombrie 2019, în Târgu-Jiu.

Conceptele de empowerment, angajabilitate si antreprenoriat, au fost prezentate si percepute ca mijloace de creștere personala, evoluție profesionala si dezvoltarea capacității de a analiza propriile resurse, atitudini, cunoștințe, aptitudini in vederea creșterii angajabilitații sau dezvoltării spiritului antreprenorial pentru combaterea șomajului in rândul tinerilor.

Cursul de formare a conectat lucrătorii de tineret cu 4 concepte principale:  Angajare – Angajabilitate – Antreprenoriat – Empowerment.  Sesiunile de formare au oferit participanților o înțelegere a conceptelor de empowerment și dezvoltare personală, evaluarea nevoilor, atuurilor și punctelor slabe ale tinerilor cu oportunități redus; au dezvoltat capacitățile și cunoștințele lucrătorilor de tinere de a susține tinerii in stabilirea unei viziuni clare asupra sinelui lor, identificarea ariilor de îmbunătățire personale și profesionale și explorarea conexiunii empowerment-antreprenoriat-angajare-angajabilitate.

Printre activitățile cursului de formare s-au numărat activități pentru dezvoltarea personală și creșterea stimei de sine, activități pentru planificarea dezvoltării profesionale, cele de conștientizare, activități pentru îmbunătățirea perspectivelor de angajare și a oportunităților de carieră, dezvoltarea spiritului antreprenorial și reflecțiile asupra profilului unui antreprenor.