Proiectul “Parcul Tineretului” reprezintă o inițiativa a unui grup informal de tineri din comuna Bolboși, finanțat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in acțiune” și cofinanțat de Primăria Bolboși. Prin acest proiect am urmărit să cultivăm conștienta cu privire la protecția mediului înconjurător și importanța participării active a tinerilor, prin diferite acțiuni: ecologizarea unui spațiu, activități de educație non-formală pentru copii și crearea unui parc.

Tinerii din Bolboși au propriul lor parc, în care se pot întâlni, relaxa, petrece timpul în mod plăcut, realiza diferite activități cultural-artistice. Parcul a fost realizat de către tineri din Com. Bolboși cu vârste cuprinse între 15-30 de ani.

Pentru realizarea acestui parc, tinerii au participat activ, s-au implicat și și-au dezvoltat încrederea în sine și în puterea de a schimba ceva, și-au dezvoltat deprinderi de lucru in echipa prin cultivarea încrederii în ceilalți membri, respectării altor opinii și prin dezvoltarea capacitații de a comunica eficient și constructiv, și-au format un spirit civic, au dobândit valori noi, cunoștințe temeinice, practice.

Proiectul a stimulat tinerilor sentimentul de cetățean european activ, capabil să producă schimbare. Tinerii au conștientizat rolul lor în dezvoltarea rurala, și importanța participării și cooperării în vederea realizării unui deziderat. Rezultatele obținute în urma derulării acestui proiect, vor conduce către noi atitudini de implicare în acțiuni comune.