Şcoala de Vară din acest an a fost sub semnul distracţiei şi al culorilor.

Am început săptămâna cu mult entuziasm şi pregătiţi pentru a experimenta tot ce avea să urmeze.  Prin diverse jocuri de cunoştere am reuşit să ne împrietenim cu „partenerii de aventură” , apoi ne-am consolidat relaţia prin diverse jocuri de încredere şi de echipă.

În următoarele două zile am devenit mici antreprenori, dar cu viziuni măreţe şi am dobândit noi cunoştinţe de limba engleză prin cântece şi jocuri, mozaic şi engleză aplicativă.

Activităţile de mişcare ne-au oferit dinamica necesară, porţia de adrenalină şi încântare pentru a ne satisface curiozitatea în cadrul experimentelor ştiinţifice, precum fabrica de gaze, extinctor de casă, ouă prăjite la rece. Nu am uitat nici de abilităţile noastre de comunicare şi îmbunătăşirea acestora, aşadar am realizat o serie de interviuri stradale cu privire la bucuriile copilăriei.

Ultima zi a Şcolii de Vară a fost şi cea mai aşteptată de către noi toţi pentru că am plecat în excrusie la Cheile Olteţului. Acolo am intrat în pielea amerindienilor şi am discutat despre codul etic al acestora, dar şi despre ce înseamnă viaţa în trib, care sunt practicile şi obiceiurile unei astfel de convieţuiri.

Am fost indianul talpă iute, ne-am pus în pielea personajelor, am făcut plaja la râu, pictură pe corp, ne-am construit un adăpost, totul presărat cu dansuri şi cântece specifice.

La finalul zilei am acordat certificatele de participare şi am închis şcoala de vară cu promisiunea reîntânirii în cadrul altor activităţi CECIS, dar şi în aşteptarea următoarei şcoli care să ne readucă împreună.


Sesiunea Iulie


Sesiunea August