Școala de Vară este un proiect de tineret finanțat de DJST Gorj care s-a derulat în perioada 17 iulie – 6 octombrie 2017. Scopul proiectului a fost acela de a promova o dezvoltare armonioasă în rândul tinerilor prin implicarea într-un program educativ și recreativ axat pe educația non-formală, iar  obiectivele specifice au vizat:

  1. Îmbunătățirea oportunităților de petrecere a timpului liber de către tineri și atingerea unui nivel optim de responsabilizare în ceea ce privește sănătatea fizică și mentală a unui număr de 15 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 ani prin realizarea unei Școli de vară.
  2. Formarea unui număr de 15 tineri pentru dobândirea unor abilități de viață/comportamente sănătoase prin implicarea lor în activități pe tema educației pentru sănătate, sportului și a petrecerii timpului liber

Școala de Vară s-a axat pe următoarele teme:

Identitate și Imagine – prin activități de dezvoltare personală, această sesiune a introdus tinerilor conceptul identității și i-a ajutat să recunoască unele dintre lucrurile care îi fac indivizi unici. În același timp i-a ajutat să descopere caracteristicile și experiențele de viață pe care le au în comun unul cu celălalt. Tinerii au putut recunoaște importanța iubirii de sine și a respectului de sine și au fost încurajați să recunoască modalitățile prin care se sabotează din punct de vedere al comportamentelor nesănătoase.

Auto-îngrijirea – această sesiune a oferit tinerilor cunoștințele, aptitudinile și încrederea pentru a-și îmbunătăți propria sănătate prin activități fizice, conștientizarea tinerilor cu privire la obiceiurile sănătoase de alimentație, igienă personală, sport, crearea unui spațiu sigur în care participanții să-și poată recunoaște și procesa sentimentele.

Conectarea cu comunitatea – activitățile derulate  s-au axat pe încurajarea tinerilor să devină conștienți de împrejurimile lor și să înceapă să înțeleagă că pot fi un puternic agent de schimbare și pot acționa ca multiplicatori în comunitatea locală de tineri. Tinerii au organizat un eveniment în aer liber – Cinema în aer liber cu un impact semnificativ în comunitatea locală din Tg-Jiu. Au participat peste 500 de persoane de toate varstele, iar tinerii din grupul tinta au fost promotorii acestui eveniment.