CECIS a derulat în perioada 22 iulie – 1 septembrie proiectul de tineret Școala de Vară finanțat de DJST Gorj. În cadrul proiectul s-a desfășurat o Scoală de Vară la care au participat 15 tineri din Județul Gorj.

Activitatea  a integrat un program de educație pentru drepturile omului urmărind pe de-o parte sa dezvolte cunoștințele și nivelul de înțelegere al tinerilor cu privire la tematicile drepturilor omului, iar pe de alta parte să îi inspire să acționeze nu numai pentru ei înșiși, ci și pentru lumea din jurul lor prin promovarea conștientizării și înțelegerea drepturilor omului.

Programul s-a axat pe educația pentru drepturile omului și a cuprins:

  • învățare despre și din drepturile omului prin abordarea unor subiecte de interes comun, reflectarea asupra drepturilor omului în general și ale tinerilor în particular, identificarea unor mecanisme de răspuns pentru a rezolva diferite probleme ale tinerilor.
  • dezvoltarea gândirii critice, a implicării și participării active în rândul tinerilor prin angajarea în activități și acțiuni experiențiale.

Tinerii participanți au dobândit noi cunoștințe asupra unor concepte cheie în domeniul drepturilor omului, și-au dezvoltat gradul de conștientizare și înțelegere a problemelor legate de drepturile omului și au devenit capabili să recunoască încălcările și abuzurile. De asemenea, tinerii au conștientizat importanța participării la viața comunității, și-au dezvoltat capacitatea de a se implica cu succes în comunitatea lorau înțeles oportunitățile pe care le au de a influența și de a produce schimbări pozitive în comunitatea lor locală.

Galerie Photo