CECIS derulează in perioada 22 iulie – 1 septembrie 2019, proiectul de tineret Scoala de Vara. Proiectul este finantat de DJST Gorj si isi propune să  contribuie la cresterea oportunitatilor de invatare non-formala adresate tinerilor din judetul Gorj, pentru ca acestia sa dezvolte abilitati si atitudini civice prin derularea unei Scoli de Vara axate pe educatia pentru drepturile omului.

Obiectivele specifice vizeaza:

  • constientizarea si intelegerea drepturilor omului, precum si a situatiilor de incalcare a drepturilor in randul a 15 tineri din Judetul Gorj
  • dezvoltarea angajamentului si activismului in randul a 15 tineri din Judetul Gorj prin activitati practice si de cooperare

Scoala de Vara va aborda in mod explicit educatia pentru drepturile omului si va urmari transmiterea de cunostinte dar si formarea de abilitati si atitudini civice in randul tinerilor participanti. De asemenea, abordarea educationala se va axa pe principiile educatiei non-formale prin:

  • Promovarea invatarii prin cooperare – tinerii vor fi incurajati sa lucreze impreuna in indeplinirea obiectivelor de invatare prin activitati de lucru in echipa, incurajarea discutiilor de grup.
  • Participare – tinerii vor fi incurajati sa ia decizii pe tot parcursul programului de invatare, vor fi implicati in evaluarile zilnice precum si in evaluarile din cadrul proiectului.
  • Invatare experientiala – programul de invatare va include activitati practice, precum photo voice, vocea poporului.