Seminarul adresat părinților “Cum sa petrec un timp calitativ cu copilul meu?” a avut loc la Biblioteca Județeană Christian Tell, Sala de Lectură. Seminarul a fost susţinut de un psiholog iar participanții au fost părinți din orașul Tg Jiu.

Obiectivele seminarului au urmărit identificarea nevoilor copilului și cum pot fi acestea satisfăcute într-un mod cat mai eficient și a modalităţilor pozitive de relaţionare cu copilul în vederea dezvoltării armonioase a acestuia.

Seminarul a debutat cu o prezentare a psihologului despre nevoile copiilor și metodele prin care părinții trebuie sa satisfacă aceste nevoi. Părinții au pus întrebări atunci cand au avut nelamuriri. În continuare psihologul le-a vorbit părinților despre autoritatea parentală, oferind exemple de atitudini greșite ale părinților, lucru ce le subminează autoritatea în fața copiilor.

În pauză, părinții au servit un ceai și și-au scris pe biletele întrebările pe care au dorit să le adreseze psihologului, toate întrebările primind răspuns din partea acestuia.

Prezentarea s-a încheiat cu cateva “reguli de aur” pe care părinții ar trebui sa le aplice pentru o relaţie părinte-copil cât mai bună și pentru a-i putea educat așa cum trebuie.

La finalul seminarului a avut loc o tombolă în cadrul căreia părinții au câştigat broșuri “Sfaturi pentru părinți responsabili” și CD-uri educaționale.