CONFERINTA INTERNATIONALA PENTRU TINERET 𝙏𝙚𝙘𝙝𝙤𝙣𝙤𝙡𝙤𝙜𝙮 𝒇𝒐𝒓 𝙋𝙚𝙖𝙘𝙚 🕊️📲 a reunit reprezentanți ai instituțiilor din Asia și Europa cu scopul de a promova pacea prin intermediul instrumentelor digitale și a fost desfasurata pe parcursul a 3 zile, cu participarea a 3 universități diferite: 𝑺𝒊𝒍𝒍𝒊𝒎𝒂𝒏 𝑼𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒚, 𝑭𝒐𝒖𝒏𝒅𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏  𝑼𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒚 si 𝑵𝒆𝒈𝒓𝒐𝒔 𝑶𝒓𝒊𝒆𝒏𝒕𝒂𝒍𝒆 𝑺𝒕𝒂𝒕𝒆 𝑼𝒓𝒊𝒆𝒏𝒕𝒂𝒍𝒆 𝑼𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒚.

Tehnologia a devenit un pilon important al societății noastre, iar promotorii păcii folosesc din ce în ce mai mult tehnologii avansate precum platforme web, aplicații mobile, inteligență artificială (AI), realitate virtuală și jocuri video pentru a implica în mod activ oamenii în consolidarea păcii. 📲🖥️🕊️

În timpul conferinței, expertii au prezentat mai multe modalități despre cum tehnologia poate fi utilizată pentru a promova pacea.

Principalii vorbitori ai conferintei au fost:

𝐴𝑑𝑖𝑛𝑎 𝑉𝑙𝑎𝑑𝑢, Presedinte al  International EDUCenter – Romania;
𝑀𝑖𝑐𝑘 𝐼𝑜𝑛 𝐶𝑜𝑟𝑛𝑒𝑙𝑖𝑎𝑎, Reprezentant al Foundation University – Filipine;
𝐴𝑛𝑎𝑙𝑦𝑛 𝐵𝑒𝑠𝑎𝑟𝑖𝑜, Presedinte al Foundation University students – Filipine;
𝐶𝑢𝑟𝑖𝑙 𝑀𝑎𝑝𝑜𝑙𝑎, Reprezentant al Foundation University – Filipine;
𝐽𝑜h𝑎𝑛𝑎 𝐶𝑎𝑑𝑖𝑚𝑎𝑠, Gazda – Filipine;
𝐴𝑛𝑛𝑎 𝐵𝑟𝑎𝑢𝑛 si 𝐵𝑎𝑟𝑏𝑎𝑟𝑎 𝐵𝑖𝑠𝑘𝑢𝑝 – Reprezentanti ai Regionalne Centrum Wolontariatu – Polonia;
𝑅𝑎𝑘𝑒𝑠h 𝑆𝑜𝑎𝑛𝑠, Presedite al FSL India – India;
𝐷𝑎𝑣𝑒 𝐸 𝑀𝑎𝑟𝑡𝑖, Director al Silliman University – Filipine;
𝐽𝑜h𝑎𝑛 𝐻𝑒𝑖𝑛𝑟𝑖𝑐h 𝑀𝑎𝑙𝑢𝑛𝑔𝑜, Reprezentant al Negros Oriental State University – Filipine;
𝐻𝑢𝑦𝑒𝑛 𝑁𝑔𝑢𝑦𝑒𝑛 CSDS VN – Vietnam;
𝑅𝑖𝑜𝑟 𝑆𝑎𝑛𝑡𝑜𝑠, Presedinte al IGEEI – Filipine.

Vorbitorii au împărtășit idei inovatoare despre modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a promova pacea. Adina Vladu a vorbit despre importanța utilizării platformelor digitale pentru a conecta oamenii peste granițe și pentru a construi o cultură a păcii. Mick Ion Corneliaa a evidențiat rolul aplicațiilor mobile în promovarea dialogului și înțelegerii interculturale. Analyn Besario a subliniat importanța realității virtuale în crearea unor experiențe captivante și interactive care pot promova empatia și înțelegerea. Anna Braun și Barbara Biskup au discutat despre importanța utilizării instrumentelor digitale pentru a promova pacea și justiția socială. Rakesh Soans a subliniat rolul tehnologiei în reunirea voluntarilor din întreaga lume, încurajând cooperarea și implicarea comunității. Dave E Marti a subliniat importanța utilizării instrumentelor digitale pentru a promova dialogul și înțelegerea. Johan Heinrich Malungo a discutat despre utilizarea tehnologiei în acțiunile de implicare a comunității, precum combaterea și prevenirea terorismului și a extremismului, în plus a prezentat modul în care tehnologia a revoluționat educația. Huyen Nguyen CSDS VN a vorbit despre rolul rețelelor sociale în amplificarea vocii comunităților marginalizate. Rior Santos a subliniat importanța utilizării tehnologiei pentru a împuternici tinerii și a promova participarea lor la consolidarea păcii.

În general, conferința a fost un mare succes în reunirea experților din diferite domenii pentru a explora potențialul tehnologiei digitale în promovarea păcii. Discuțiile și prezentările au evidențiat numeroasele moduri în care tehnologia poate fi folosită pentru a implica oamenii în consolidarea păcii și pentru a crea schimbări pozitive în lumea noastră. 🌍