DESPRE PROIECT

Technology for Peace este un proiect internațional desfășurat de International EduCenter împreună cu partenerii: FSL India, CSDS Vietnam, Regionale Centrum Wolontariatu Poland și IGEEI Philippines.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a crea și utiliza o soluție inovatoare care ar reduce decalajul digital și ar aduce pacea printr-o mai bună înțelegere și apreciere a identităților și să provoace atitudinile și prejudecățile în rândul tinerilor și lucrătorilor de tineret din Europa și din afara acesteia.

Obiective Specifice:

– să creeze o cale semnificativă și intenționată de schimburi și învățare prin intermediul platformelor mobile și web;
– să creeze un mediu de învățare care să permită cursanților și jucătorilor să reflecteze asupra identităților culturale, aducând experiență educațională inovatoare prin imersivă, situată și alte forme sociale de învățare;
– să abordeze problemele legate de istorie, cultură și identitate într-un mod mai eficient și mai interactiv

Prima Întâlnire Transnațională

Prima întâlnire de management din cadrul proiectului a fost găzduită de International EduCenter și a avut loc în Brașov, România, în perioada 23-27 Noiembrie 2022.

Obiectivele întâlnirii au fost: 

✅ Cunoașterea partenerilor

✅ Discutarea și stabilirea planului de management

✅Semnarea acordurilor de parteneriat

✅ Stabilirea planului de comunicare și diseminare

Întâlnirea a început prin prezentarea organizațiilor partenere și  a proiectului. International EduCenter a coordonat întâlnirea și a prezentat în detaliu planul de management după care parteneriatul va avea să funcționeze, consultându-se cu partenerii pentru modificarea sa acolo unde era cazul.

Totodată, planurile de comunicare și diseminare au fost stabilit de către parteneri, în cadrul unei sesiuni.

IGEEI a prezentat planul de lucru la rezultatele intelectuale ale proiectului.

Săptămâna nu a fost, însă, lipsită de excursii. International EduCenter a organizat 2 excursii pentru a prezenta partenerilor cultura și legendele românești.

Aceștia au vizitat Castelul Bran și castelul Peleș din Sinaia, rămânând cu impresii plăcute despre frumusețiile României.

Technology for Peace este un proiect internațional finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.