Ca parte a proiectului, The Inspiration of You, organizațiile din parteneriat vor realiza o Cercetare privind cele mai bune practici în diferite modele de voluntariat pentru tineret din diverse sectoare.

Cercetarea va aborda subiecte din următoarele domenii: Programe de gestionare a voluntarilor, perspectivele voluntariatului în rândul tinerilor, recunoașterea voluntarilor, rețele, politici naționale.

Toți partenerii proiectului vor încerca să implice în această Cercetare organizații/instituții de tineret din diferite sectoare (ONG-uri, întreprinderi, instituții publice precum școli, universități, spitale, protecție socială) în investigarea proceselor și a conținutului voluntariatului pentru tineri.

Cercetarea va prezenta, de asemenea, cazuri de bune practici în domeniul programelor de gestionare a voluntarilor. În urma acestei cercetări, partenerii vor încerca să răspundă principalelor obiective prin elaborarea unui TC pentru personalul care lucrează cu tinerii. În acest fel, rezultatele proiectului vor fi accesibile altor instituții din afara acestui parteneriat și din alte sectoare.

Dacă doriți să fiți parte din Cercetarea noastră, vă rugăm să completați chestionarul și să ajutați organizațiile partenere să elaboreze un program detaliat de management al voluntarilor, care va fi accesibil unui public larg, interesat de voluntariatul tinerilor.