Schimbul de tineri The Inspiration of You se va derula în perioada 18-24 Noiembrie 2019 în Sassari, Italia, cu participarea a 30 de tineri din Romania, Italia, Filipine, Peru, Argentina, Vietnam.

Proiectul și-a propus să consolideze voluntariatul în rândul tinerilor din țările partenere prin furnizarea unui program de educație, formare și schimb de experiență de înaltă calitate.

Activitatile din timpul schimbului vor aborda următoarele teme:

1) Conceptul de voluntariat – tinerii vor învăța despre concepte legate de voluntariat, drepturi și responsabilități ale voluntarilor și  organizațiilor implicate în voluntariat, profilul voluntarului, alegerea unei activități în funcție de interesele și competențele proprii, beneficiile voluntariatului.

2) Nevoile comunității – tinerii vor învăța să identifice nevoile comunității și modalități prin care se pot implica în a răspunde acestor nevoi.

3) Activitate practică – tinerii vor lucra în echipe si elabora proiecte de voluntariat pentru a răspunde unor situații problematice din comunitățile lor locale.

În timpul mobilității, participanții vor explora conceptul de voluntariat, vor înțelege mai bine importanța voluntariatului, participarea activă și necesitatea luării inițiativelor. Voluntariatul reprezintă o investiție personală importantă, în strânsă legătură cu sinele, familia și comunitatea.