Schimbul de tineri The Inspiration of You a avut loc în perioada 18-24 Noiembrie 2019 în Sassari, Italia, cu participarea a 30 de tineri din Romania, Italia, Filipine, Peru, Argentina, Vietnam.

Proiectul și-a propus să consolideze voluntariatul în rândul tinerilor din țările partenere prin furnizarea unui program de educație, formare și schimb de experiență de înaltă calitate.

Activitatile din timpul schimbului au abordat următoarele teme:

1) Conceptul de voluntariat – tinerilor le-au fost prezentate concepte legate de voluntariat, drepturi și responsabilități ale voluntarilor și  organizațiilor implicate în voluntariat, profilul voluntarului, alegerea unei activități în funcție de interesele și competențele proprii, beneficiile voluntariatului.

2) Nevoile comunității – tinerii participanți au învățat să identifice nevoile comunității și modalitățile prin care se pot implica în a răspunde acestor nevoi.

3) Activitate practică – tinerii au lucrat în echipe si au elaborat proiecte de voluntariat pentru a răspunde unor situații problematice din comunitățile lor locale.

În timpul mobilității, participanții au explorat conceptul de voluntariat, au înțeles mai bine importanța voluntariatului, participarea activă și necesitatea luării inițiativelor. Voluntariatul reprezintă o investiție personală importantă, în strânsă legătură cu sinele, familia și comunitatea.