Obiectivele acestei activităţi au fost cum să te descoperi pe tine însuți, alți copii, calitățile unui prieten, comportamentele colegilor şi importanța relațiilor bune în cadrul clasei și dincolo de ea.

Copiii au învățat importanța punerii în valoare a lor sau a unui alt copil, ce este adevărata prietenie, calitățile unui prieten, ce relații sociale pot stabili elevii între ei în clasă și în afara clasei.

Prietenia este o relaţie afectivă, este o complicitate între două mai mai multe suflete, este despre a oferi şi a primi, nu cu aceeşi măsură, dar cu multă intensitate.

Lucrez alături de copii şi pot observa mai bine dinamica relaţiilor dintre ei.  De aici şi dorinţa mea de a iniţia această activitate, de data aceasta ca voluntar CECIS.

În cadrul activităţii, am discutat despre cum să te descoperi pe tine însuți, alți copii, calitățile unui prieten, comportamentele colegilor și importanța relațiilor bune în cadrul clasei și nu numai. Le-am prezentat copiilor în power point povestea„Vrei să-mi fii prieten?” de ERIC CARLE.

Ca urmare a acestei activităţi, am învăţat că este important  să ne punem pe noi în valoare, dar şi pe ceilalţi, ce este adevărata prietenie, o parte dintre calităţile unui prieten şi ce relații sociale pot stabili elevii între ei, atât în clasă, cât și în afara ei.

Iniţiator: Învăţătoare, Mariana Genoveva Nimară 

Data: 15 Februarie 2019