Acces la Finantare

Cum să aplici? 

Cursurile internaționale pot fi finanțate integral sau cofinanțate prin Programul Erasmus+. Pentru a primi finanțare, organizația dvs. trebuie să depună o propunere de proiect și pașii principali sunt:

Dacă organizația dunmeavoastră nu a aplicat niciodată în cadrul Erasmus +, trebuie să urmați mai întâi o procedură simplă pentru a vă înregistra organizația în vederea obținerii unui ID oficial. Înregistrarea se poate face Aici.

Consultați oferta de cursuri a Centrului Internațional pentru Educație și selectați-le pe cele care răspund nevoilor dumneavoastră și organizației din care faceţi parte. Completați formularul de pre-înregistrare, astfel încât să vă rezervăm locul și să vă susținem de-a lungul procesului de aplicare.

Obțineți acces la secțiunea Canditatură a Agenției Naționale pentru a genera aplicația dumnevostră KA1 Proiecte de mobilitate. Selectați domeniul: Educația școlară sau educaţia adulților și începeți să completați propunerea de proiect, nu înainte de a citi Ghidul E+ și alte documente relevante furnizate de către Agenția Națională. Vă rugăm să fiți atenți la termen, propunerile pot fi depuse o dată pe an.

Obțineți asistență și sfaturi de la consultanții noștri cu privire la aplicația dumneavoastră. Vă rugăm să completați formularul de înregistrare pentru a primi ajutorul solicitat.

Când proiectul este gata, încărcați documentele solicitate de Agenția Națională și trimiteți-le online.

Rezultatele vor fi publicate de Agenția Națională în maximum 4 luni de la momentul depunerii cererii.

Ce se întâmplă dacă proiectul dvs. este aprobat?

Felicitări, eforturile dumneavoastră au fost răsplătite și acum puteți profita pe deplin de procesul de învățare și o minunată experiență interculturală.

După ce primiți un rezultat pozitiv, trebuie să ne contactați, astfel încât să vă putem confirma locul dumneavoastră la curs, precum și perioada aleasă. Vă rugăm să rețineți că se va face confirmarea cursului după ce vom atinge numărul minim de participanți. De îndată ce locurile sunt ocupate, vă vom contacta pentru confirmarea și stabilirea unor aspecte precum:

  • Pregătire administrativă – încheierea unui acord de parteneriat cu organizația din care faceţi parte; încheierea unui acord de mobilitate între CECIS, dumneavostră și organizația dumneavoastră; informații despre călătorie, cazare și alte lucruri importante de care aveți nevoie pentru a vă ușura pregătirea și pentru a vă sprijini pe parcursul procesului
  • Pregătire referitoare la sarcini – în mod obișnuit, solicităm participanților să completeze o aplicaţie care include: date personale, cerințe speciale, ora sosirii, contacte de urgență și întrebări specifice care ne vor ajuta să oferim o instruire de înaltă calitate în funcție de nevoile dumneavoastră și stilul de invăţare. De asemenea, am putea solicita pregătirea unei prezentări a dumneavoastre şi a organizației din care faceţi parte sau a unor sarcini specifice relevante pentru curs. 
  • Rezervarea biletelor – vă oferim informații relevante și asistență despre cele mai apropiate aeroporturi, conexiuni de transport locale sau chiar vă putem facilita transferul de la aeroport dacă este necesar. 
  • Rezervarea cazării – cooperăm cu un hotel situat într-un loc frumos al orașului, dar puteți alege opțiunea care se potrivește nevoilor dumneavostră. 

Care sunt costurile?

Finaţarea primită prin Erasmus + va acoperi:

  • taxa de curs – pentru fiecare curs prevăzut de proiectul dumneavoastră primiți 70 Euro pe zi (maximum 700 Euro/participant). 
  • costuri de organizare – organizația dumneavoastră va primi 350 de euro pentru fiecare persoană care participă la o mobilitate 
  • sprijin individual pentru mâncare și cazare (cazare, masă, transport local) – Suma pe participant/pe zi depinde de Agenția Națională și acestea trebuie să fie între 60-140 Euro / zi. 
  • costuri de călătorie – majoritatea țărilor primesc 275 – 360 Euro pentru costurile de călătorie. Aceasta acoperă călătoria dumneavoastră din orașul de reşedinţă către orașul de destinație, inclusiv transferul de la / la aeroport.

Formularul de înregistrare pentru a obţine consultanţă CECIS

Numele organizaţiei

Ţară

Tipul organizatiei

Nume şi prenume responsabil aplicaţii Erasmus+

E-mail persoana de contact

Experienţă

Organizaţia dumneavoastră a beneficiat de o finanţare Erasmus+ anterior?

Organizaţia dumneavoastră are un ID?

Aţi completat un formular de pre-înregistrare pentru unul dintre cursurile CECIS?

Dacă da, menţionaţi numele cursului şi locaţia?