Programe de Formare Tineri

Vino alături de Centrul Internațional pentru Educație si descoperă împreună cu alţi tineri cum îţi poţi îmbunătăţi abilităţile personale şi profesionale. Nu rata oportunitatea de a ieşi din zona ta de confort şi a trăi noi experienţe, în context internaţional, explorând noi culturi şi orizonturi care pot schimba percepţii şi mentalităţi.

Participarea la programele de învăţare îţi oferă accesul la metode şi tehnici inovative, care să te stimuleze, să îţi crească încrederea în forţele proprii şi să te ajute să priveşti lucrurile dintr-o altă perspectivă. Plus că toată această experienţă va contribui la CV-ul tău şi te va ajuta să te remarci în cadrul unui interviu de angajare.

Cele mai recente proiecte

Dezvoltarea personală este un proces continuu, axat pe necesităţile noastre, care vine să sprijine evoluția personală. Conştientizarea propriilor aptitudini, valori, aspiraţii şi interese ne ajută să depăşim limitele imateriale. Dobândirea soft skills-urilor şi a competenţelor transversale merge în profunzime, ne hrănşte şi ne creionează o altă definiţie a forţelor proprii.

Creştem frumos, învăţăm să cooperăm, să comunicăm şi să transmitem ceea ce se află dincolo de cuvinte.

Câte idei strângem într-un an? Câte dintre ele ar putea reprezenta o afacere de succes? Atunci când pasiunea întâlneşte setea de cunoaştere, orice oportunitate vine ca o soluţie la întrebările noastre. Antreprenoriatul este esenţial într-o lume atât de dinamică, în schimbare şi tehnologizată. Schimbul de experiență și cunoștințe între cei care au inițiative antreprenoriale duce la dobândirea şi dezvoltarea cunoştinţelor, competenţelor şi abilităţilor în aces domeniu.

Într-o societate cu un grad ridicat de somaj, capacitatea crescută de a identifica oportunităţi şi de a dezvolta idei de afacere inovatoare reprezintă adevărate resurse de autosusţinere.

Ne investim timpul, pasiunile şi resursele în idei antreprenoriale şi descoperim că suntem mult mai aproape de ceea ce am visat!

Suntem parte a societăţii, dar oare simţim asta cu adevărat!? Este o şansă reală acordată tuturor? Situaţiile dezavantajoase pentru membrii unei comunităţi pot fi legate de dificultăţi sociale, economice, educaţionale, diverse dizabilităţi, diferenţe culturale, precum şi dificultăţi geografice.

Incluziunea socială vine să sprijine sau să ofere alternative pentru rezolvarea sau îmbunătăţirea unor situaţii specifice. Reuşim să facem faţă provocărilor şi prejudecăţilor bazându-ne pe o capacitate crescută de adaptare şi integrare socială.

În mijlocul societăţii, noi căutăm echilibrul emoţional, încurajăm cunoaşterea, înţelegerea valorilor şi drepturilor fundamentale. Căutăm educaţia de bună calitate şi aceleaşi şanse pentru toţi membrii comunităţii.

Ce vrei sa te faci când vei fi mare? Răspundem la această întrebare cînd suntem mici şi apoi ne facem mari şi nu mai ştim drumul. Dar participarea la activităţile de învăţare în context internaţional poate fi o soluţie pentru dezvoltarea cunoştinţelor cu privire la piaţa europeană a muncii, angajabilităţii şi a formării profesionale.

Analizăm oferta şi realizăm planuri de carieră realiste, în acord cu propriile interese, aptitudini, dar și cu cerințele pieței muncii. Căutarea unui loc de muncă nu este cel mai simplu lucru, dar ea poate fi eficientă dacă ştim să ne folosim de instrumentele de căutare necesare. Şi dacă am găsit drumul spre carieră şi job-ul dorit, învăţăm cum şi cât ne poate ajuta marketingul personal.

Creştem competenţele şi cunoştinţele profesionale şi dobândim ablilităţi specifice unui anumit domeniu de interes, totul pentru a ne putea orienta spre cariera dorită.

Şi tu ce vrei să te faci când vei fi mare?

Suntem cetăţeni europeni şi asta ne aduce aproape, împreună. Descoperim lucruri, învăţăm unii de la ceilalţi şi unii despre ceilalţi. Ne acceptăm aşa cum suntem pentru că mergem în profunzimea, dincolo de imaginea noastră în lume.

Dezvoltăm atitudini participative şi o gândire critică care ne ajută să ne implicăm şi să ne angajăm în activităţi şi acţiuni experienţiale. Avem multe drepturi, multe necunoscute, dar şi o serie de obligaţii care să ne responsabilizeze în faţa statutului de cetăţean european.

În definitiv, suntem o mare familie care vrea şi poate să participe la viaţa comunităţii, amintindu-ne că bogăţia stă în oameni, în diversitate şi în iubire.

Vrei să te implici?

PARTICIPA

Susţinem iniţiativele şi dorinţa de perfecţionare a fiecăruia. Vino alături de noi într-o aventură interculturală.