Educatia Parintilor

Noi înțelegem că educația parentală poate avea un impact semnificativ asupra dezvoltării copilului și asupra oportunităților și calității vieții. Din acest motiv, punem un mare accent pe programele noastre pentru părinți. Înțelegem că părinții au adesea nevoi complexe și trebuie să se îngrijească de propria creștere personală, astfel încât și copiii lor sa crească adulți fericiți, încrezători și responsabili.

Serviciile noastre se axează pe îmbunătățirea practicilor și comportamentelor părinților, cum ar fi dezvoltarea și practicarea unor tehnici de disciplină pozitivă, cunoașterea etapelor de dezvoltare a copilului, promovarea jocului și a interacțiunii dintre părinți și copii, comunicarea eficientă. Pentru părinţi implicaţi şi încrezători vă propunem programele noastre pentru dezvoltare personală, consiliere parentală şi voluntariat educaţional.

Dezvoltare Personală

Viaţa de părinte vine cu momente unice şi speciale, descoperim, creăm şi reinventăm o nouă lume. În același timp pot exista şi perioade stresante şi pline de provocări. Necesitatea creşterii şi dezvoltării personale vine în contextul pierderii propriei identităţi, a lipsei valorii de sine, a neîncrederii şi învinovățirii.

Activitățile de învățare pentru părinți se axează pe: îmbunătățirea conștiinței de sine, cunoașterii de sine, dezvoltarea competențelor și / sau învățarea celor noi, construirea sau reînnoirea identității / stimei de sine, îmbunătățirea relațiilor sociale, dezvoltarea inteligenței emoționale, dezvoltarea abilităților de comunicare, etc.

Arhiva Evenimente

Consiliere Parentala

Să fii părinte este o provocare. Oamenii devin părinți printr-un proces continuu de învățare și observare. Zi de zi trebuie să înveți cum să abordezi noile situații ce apar în viața de familie: dificultăți de relaționare și comunicare cu copilul, situații de criză (despărțire, divorț, deces), comportament agresiv, violent, tensiuni în familie, dificultate de a aborda emoţiile copilului, motivaţie și atitudini, anxietate, etc.

Ce este consilierea parentală?

Consilierea este procesul de interacțiune interpersonală cu scopul specific de a permite părinților să găsească diferite soluții pentru problemele cu care se confruntă. Consilierea ajuta la îmbunătățirea luării deciziilor, modificarea comportamentelor, rezolvarea problemelor, dezvoltarea sănătății mentale, emoționale sau sociale, eficientizarea relațiilor de familie.

Serviciile oferite:

Informații, instrumente, strategii și sprijin pentru părinți:

  • Autocunoaştere și înțelegere de sine
  • Înţelegerea dificultăţilor comportamentale sau emoţionale ale copilului dumneavoastră
  • Strategii și abilități utile pentru satisfacerea nevoilor emoționale ale copilului
  • Consolidarea relației cu copilul
  • Disciplina pozitivă
  • Dezvoltarea abilităţilor de părinte – comunicare eficientă, exprimarea sentimentelor, identificarea şi rezolvarea problemelor, modalități de a face față situațiilor stresante

La ce să te aștepți?

Ședințele de consiliere se concentrează mai degrabă pe îmbunătățirea relațiilor, decât pe simpla schimbare a comportamentelor. Împreună, ne bazăm pe ceea ce este mai bun în relațiile de familie și pe măsură ce părinții își asumă responsabilitatea pentru emoțiile proprii, schimbările și rezolvările apar și ele. Cu alte cuvinte, creăm schimbarea prin auto-descoperire.

  • Sesiunile de consiliere se desfășoară la sediul nostru, doar cu programare;
  • Sesiunile au o durata de 45-50 de minute;
  • Frecvenţa întâlnirilor se va stabili împreună cu specialistul.
Hai sa ne cunoaștem, programeaza-te!

Părinţi Voluntari

Dacă sunteţi părinte, vă invităm să vă implicaţi alături de alţi părinţi în derularea de activităţi educaţionale pentru copii.

Prin implicarea într-o iniţiativă de voluntariat, de impactul educaţional al acţiunii de voluntariat pot beneficia mult mai mulţi copii, nu doar copilul dumneavoastră.

Însa nu numai copilul/tânărul este beneficiarul, ci şi părintele, întrucât puteţi să vă dezvoltaţi personal şi să trăiţi experienţe de viaţă frumoase şi constructive.

Cum mă pot implica?

Vrei sa devii voluntar?

Devino Voluntar

Oamenii care ajuta oameni sunt cel mai bun si mai durabil mod de a raspunde nevoilor de dezvoltare ale societatii.