Despre Proiect

Planet Alpha este un proiect inovator care își propune să exploreze și să promoveze idei și soluții durabile pentru protecția mediului înconjurător. ♻️

Obiective: 

  • Să crească gradul de conștientizare în rândul populației despre impactul negativ al consumului excesiv și despre importanța alegerilor responsabile în ceea ce privește utilizarea resurselor naturale;
  • Să dezvolte și să ofere programe de formare în domeniul sustenabilității și conservării solului, adresate  tinerilor, pentru a-i ajuta să își dezvolte competențe și cunoștințe în această arie
  • Să dezvolte spiritul civic în rândul tinerilor și lucrătorilor de tineret prin implicarea lor în activități de participare activă
  • Să contribuie la mișcarea globală „Save the Soil” prin conceperea și publicarea unei campanii online
  • Să creeze o comunitate activă de ambasadori pentru sustenabilitate, care să aibă un impact pozitiv asupra comunităților lor și să promoveze practici durabile în cadrul acestora.
  • Să faciliteze accesul la resurse educaționale și informații relevante despre sustenabilitate și conservarea solului.

Teme abordate:

Parteneri

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐄𝐝𝐮𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫 – 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚

Youthfully Youth – Slovacia

ProActive Group – Georgia

Ireland for Europe – Irlanda

Better World Foundation – Egipt

Solidarity Mission Civil – Grecia

Domino Cem – Macedonia de Nord

Tavo Europa – Lituania 

Curs de formare pentru lucrăorii de tineret

Prima activitate de învățare planificată în cadrul proiectului este un curs de formare care va fi organizat în Brașov și va implica 21 de lucrători de tineret din țările partenere.

Pe parcursul a 7 zile de activitate, aceștia vor lucra împreună pentru a dezvolta o înțelegere mai bună a problemelor cu care se confruntă mediul înconjurător și pentru a dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru prevenirea și încetinirea procesului de degradare a solului, în special, dar și a planetei în general.

Cursul va fi găzduit de International EduCenter și va implica activități bazate pe metode de învățare non-formală, cu accent pe lucrul în echipă și dezvoltarea abilităților soft.

Vizită de pregătire

Pentru a asigura calitatea și buna desfășurare a schimbului de tineri organizat în cadrul acestui proiect și găzduit de International EduCenter în Târgu-Jiu, România, reprezentanții din cadrul organizațiilor partenere vor participa la o vizită pregătitoare.

Această vizită are ca scop asigurarea calității activităților și a detaliilor logistice pentru tinerii participanți, asigurându-se astfel că aceștia vor beneficia de o experiență de învățare de calitate și oportunități de dezvoltare personală.

Schimb de tineri

Ultima mobilitate de învățare din cadrul acestui proiect este un schimb de tineri, organizat cu scopul de a facilita înțelegerea tinerilor cu privire la importanța conservării mediului și implicării lor în comunitate ca cetățeni activi și responsabili.

Schimbul va implica peste 30 de tineri din țările partenere și se va concentra pe activități de învățare, lucru în echipă și dezvoltarea competențelor soft, cu accent pe comunicare, liderism și adaptabilitate.

Planet Alpha este un proiect internațional finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.